Уведення в дію скандального закону стосовно "євроблях" починає давати свої плоди, українці масово відмовляються розмитнювати омріяні автівки.

євробляхи
євробляхи

Так днями стало відомо про те, що через введення нових законів по прикордонні переходи на Закарпатті на виїзд опустіли. Наразі власники євроблях залишають автомобілі на кордоні та пішки повертаються додому.

Відповідні фото масово публікують користувачі мережі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, уряд наступив на горло власникам автомобілів на єврономерах залізним чоботом, і не збирається послаблювати свій натиск.

євробляхи
євробляхи

Блогер Богдан Чухліб розповів на своїй сторінці в Facebook, чого чекати від нових законів, які набудуть чинності з 00:00 годин 25.11.2018.

Автор відзначає, що фактично один за одним виходять численні закони, які лише ускладнюють положення власників автомобілів на європейській реєстарації. Незважаючи на численні всеукраїнські мітинги представників АвтоЄвроСили, життя легше не стає.

"Сьогодні опубліковано тексти законів, що змінюють норми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації. Вони набирають чинності з 00.00 годин 25.11.2018 р", - пише блогер.

євробляхи
євробляхи

Відповідно до нових норм на митну територію України можна буде ввозити транспортні засоби, зареєстровані на нерезидентів (у тому числі і автомобілі для особистого користування).

Громадяни України мають право тимчасово ввозити транспортний засіб, зареєстрований за межами України, на строк до одного року і за умови сплати всіх необхідних митних платежів. При цьому, митні платежі не повертаються.

Раніше Знай.uа писав про те, що на пунктах пропуску на кордоні між Польщею та Україною виникли черги з авто.

Про це повідомляють ЗМІ.

Очевидці, які перебувають у черзі розповіли, що пропуск автомобілів та навіть рейсових автомобілів відбувається дуже повільно через автовласників, які розмитнюють автомобілі.

Також відомо, що фактично всі автомобілі, які намагаються заїхати на територію України вже проходять нову процедуру, яка передбачена законодавством. Зокрема, автомобілі розмитнюються, або ж вносять заставу, яка еквівалентна сумі розмитнення.

Також Знай.uа повідомляв, що власники автомобілів з іноземною реєстрацією із Волинської та Львівської областей не стали миритися з новими "драконівськими" законами стосовно евроблях і організували масштабну акцію протесту.