Колишній командувач військово-морських сил України поділився думкою про те, як розгорнуться події з полоненими українськими моряками

25 листопада російський корабель взяв на таран український буксир в Азовському морі. Українські моряки, які перебували там були полонені російським спецназом. У даний момент українські кораблі заарештовані разом з екіпажем. Українських моряків судять в окупованому Криму, проводяться процесуальні дії. Їх звинувачують у тому, що вони порушили морський державний кордон, повідомляє Politeka

ВМС України
ВМС України

Ситуація з моряками була прокоментувала колишнім командувачем військово-морських сил України Сергієм Гайдуком. Як вважає Сергій, найімовірніший варіант – це торг між Україною і Росією.

«Я думаю, що військові моряки стануть предметом торгу між Україною і РФ… Можливо, торг буде поетапним. На першому етапі буде йти мова про надання кваліфікованої допомоги та звільнення поранених, на другому етапі — інших членів екіпажу. Це перспективний діалогове вікно між Україною і Росією», — заявляє колишній командувач ВМС України.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також Сергій Гайдук прокоментував можливу підтримку України з боку інших країн. Так, він повідомив, що на екстреному засіданні Ради безпеки ООН буде винесено на розгляд ситуація в Азовському морі. Колишній головнокомандувач також висловив надію на підтримку України іншими країнами.

"Ми сподіваємося, що буде заява на користь України, тим більше, що вчора було звернення і до генсека НАТО, і до країн Будапештського меморандуму, до Європейського Союзу, США об'єднати зусилля по захисту України…", — повідомляє Гайдук.

Нагадаємо, Окупанти заарештували ще одного українського моряка, він не змовчав

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Путіну "зірвало дах". На весь світ заявив, що українцям подають на сніданок немовлят. Вони це люблять

Також Знай.иа" писав про те, що Путін переклав провину за Керченську криза з хворої голови на здорову