За даними Центру громадського здоров’я МОЗ у 20% відсотків обстежених пацієнтів методом ПЛР виявлено вірус грипу типу А.

Зазначається, що рівень захворюваності порівняно з минулим тижнем зріс на 8,2% і становить 463,3 на 100 тисяч населення. В одній з областей не зафіксовано перевищення епідемічного порогу, а загалом в Україні рівень захворюваності є на 10,7% нижчим порогу.

Від початку сезону епідемій грипу пройшли вакцинацію 102 000 осіб. На даний момент смертельних випадків від грипу не виявлено.

За інформацією дозорного епідеміологічного нагляду лише за тиждень було виявлено 67 випадків грипоподібного захворювання (близько половини зареєстрованих пройшли обстеження, поки вірусів грипу не виявлено) і 38 випадків гострої респіраторної інфекції (32% захворюваних обстежено, з них у п’яти виявлено вірус грипу типу А).

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Потрібно зазначити, що до України мали "завітати" три штами вірусу, два з яких – віруси типу А.

A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09 схожий вірус;

A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2) схожий вірус.

Вірус типу A/Michigan – різновид штама грипу H1N1. Захворювання проходить тяжко, часто – з ускладненням. Вірус типу A/Singapore H3N2 може збурювати захворювання легенів, дихальних шляхів ротової і носової порожнин, а також менингіт.

Нагадаємо, небезпечні бактерії "населяють" людську шкіру, медики запропонували рішення.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", медики розробили стійку вакцину для лікування спинного мозку.

Також "Знай.ua" писав про те, що вчені знайшли спосіб перемогти рак раз і назавжди.