Вирішальний для українського православ'я Синод Вселенського патріархату, який пройшов у Стамбулі, затвердив текст Томосу про надання автокефалії української церкви.

Дата проведення Об'єднавчого собору в Києві наразі невідома.

Відповідний документ опублікували на сайті телеканалу "Прямий".

"В контексті раніше прийнятого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Української церкви, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального Томосу, святий і священний синод підготував статут Української церкви", - йдеться у відповідному документі.

Відзначимо, що в Об'єднавчому соборі візьмуть участь представники Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також частина єпископів Української православної церкви Московського патріархату. Вони повинні прийняти рішення про об'єднання церкви та обрати її предстоятеля. Саме патріарху об'єднаної церкви Вселенський патріарх Варфоломій вручить Томос.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Нагадаємо, у Стамбулі 27 листопада розпочався триденний Священний Синод Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.

Також Знай.ua писав, під час служіння на вшанування жертв Голодомору в Україні в 32-33 рр в італійському храмі присутні не повірили власним очам – кров святого Януарія ратово ожила.