Капітан Роман Мокряк не зрадив флот України під час окупації Криму, рік жив на кораблі під Одесою, потім отримав під керівництво артилерійський катер "Бердянськ"

Після того, як російські війська обстріляли катер, капітана захопили в полон. Однак, фсбшників чекало розчарування – капітан відмовився давати показання, знайшовши сили посміхатися в залі суду", передає Politeka

Роман Мокряк

Як стало відомо, рік тому журналіст Андрій Цаплієнко здійснив вихід в море, щоб взяти інтерв'ю у Романа Мокряка.

"Подивіться на пробоїну від 30-мм снаряда. Виродки на "Смарагді" стріляли саме в ту частину рубки, де я брав у Роми інтерв'ю. Де гарантовано знаходилися люди. Це для розуміння того, що вони не просто хотіли зупинити "Бердянськ". Вони хотіли вбити Романа і його екіпаж", — відзначає журналіст.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Як каже Цаплієнко, доля багато раз зводила його з Романом Мокряком.

"Він був у Криму, на підводному човні «Запоріжжя», з якого ми робили включення в березні чотирнадцятого року. Моя «крайня» зйомка під час анексії. На відміну від деяких "запорожців", Роман Мокряк не зрадив присязі. Довгий час в Одесі жив на борту корабля, замість того, щоб залишитися в Криму і жити собі з ганьбою, але у власній квартирі", — помічає Цаплієнко.

Андрій Цаплієнко

"Я пишаюся тим, що знаю тебе. Ти класний моряк. Ти справжній воїн. Ти гідна людина, воля якого міцніше броні «Бердянська». Українці зроблять все, щоб витягнути тебе і всіх твоїх побратимів. Ти зробив усе, що міг і повинен був зробити. Єдине, про що я шкодую: у цей похід не взяли нас, журналістів. Може, тоді б світ побачив всі підступність цих покидьків онлайн. Ми чекаємо тебе, брате", — саме так завершується піст Андрія Цаплієнка.

Нагадаємо, "Саме підле, саме убл*дочне з усіх нападів цього Мордора", - блогер відкрито заговорив про злочини Путіна

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Воєнний стан не допомагає: Росія перекрила Азовське море, на черзі десятки судів

Також "Знай.ua" писав про те, що Наших хлопців посадили під замок на путінському судилище: вже відомий страшний вирок