У Житомирі правоохоронці проводять обшуки у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі Української православної церкви Московського патріархату.

У понеділок, 3 грудня, правоохоронці проводять обшуки відразу у кількох храмах на Житомирщині - Овручі, Коростені та в самому Житомирі. Про це інформує відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

Так, зокрема, слідчі поліції разом із співробітниками СБУ проводять обшуки в Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі УПЦ (МП).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Робиться це в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Детальніше про результати обшуків поліція обіцяє повідомити пізніше.

Нагадаємо, 30 листопада співробітники СБУ провели обшуки у настоятеля Києво-Печерської лаври Павла в Бориспільському районі Київської області.

Стало відомо, що під час обшуків виявлено вмонтовані у стіни деяких кімнат золоті пластини. Крім цього, у Павла є колекція дорогих годин, інкрустованих коштовним камінням.

Проте предмети розкоші – не єдине, що вдалося виявити у владики. Так, в спальні у Павла знайшли жіночий одяг різних розмірів, а також секс-іграшки. Зокрема, два фалоімітатори і чоловічий мастурбатор.

Як повідомляв портал Знай.ua, намісник Києво-Печерської лаври збудував двоповерховий елітний "хлів для худоби"

Також Знай.ua писав, про те, що СБУ нагряне з обшуками в Києво-Печерську лавру, священики вже знали. За словами настоятеля Лаври, митрополита Павла, "їхні люди" є скрізі і, зокрема, в СБУ також.