ID-картки, які в майбутньому повинні отримати всі українці, виявилися проблемними.

Приміром, українці масово скаржаться на нові паспорти, оскільки деякі фінансові послуги стали недоступні.

Деякі установи відмовляють у фінансових послугах, оскільки пластикові документи не піддаються зчитуванню.

Так, банки не в змозі зробити перевипуск банківської картки, а також відмовляють у деяких банківських послугах власникам нових паспортів.
Даних на пластиковому паспорті виявляється недостатньо. Відзначається, що відповідно до вимог законодавства (постанова НБУ № 417) у банку повинні бути актуальні дані клієнта, для його коректного обслуговування.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

«Так як на ID-картки не вказані деякі дані, наприклад, адресу прописки. Саме тому необхідно також надати роздрукований додаток, щоб співробітник міг переконатися, що дані не змінилися або навпаки, внести нові дані в базу банку», — уточнюються у фінустанові.

Інші відомства кажуть, що власникам id-карт не повинні відмовляти. Приміром, як кажуть у Державній міграційній службі, ніхто не має права вимагати що-небудь, крім паспорта – вся інформація зберігається на електронному чіпі. Проте, є деякі проблеми. Наприклад, прописка на чіпі може бути відсутнім.

«ID-карта самодостатній документ, зчитування чіпа ні для чого не потрібна. Там дійсно міститься інформація про місце проживання, але тільки якщо людина захотів, щоб його туди внесли. Вона вноситься за бажанням і не є обов'язковою. Але юридичним підтвердженням реєстрації місця проживання є довідка (додаток 13), яка видається органом реєстрації. У Києві, наприклад, це ЦНАП. Для випадків, коли ще хтось або десь вимагає, ми видаємо виписку з реєстру разом з ID-картою, яку не треба носити з собою весь час, а тільки тоді, коли якийсь орган її потребуватиме», — випливає з повідомлення Державної міграційної служби України.

Нагадаємо, Кредитна історія: як перевірити, не висить за вами борг

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Доларові махінації: банки знову наживаються на українцях, і ось як

Також "Знай.uа" писав про те, що Як законно стати банкрутом: що потрібно зробити і на кого ляжуть борги