У суботу, 8 грудня 2018 року Оболонський райсуд Києва обрав запобіжний захід двом підозрюваним у вимаганні хабара в учасника АТО.

Цю інформацію повідомила прес-секретар прокуратури Надія Макимець, передає РБК-Україна.

Відомо, що голові Центру медико-соціальної експертизи обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 1100 прожиткових мінімумів - тобто майже 2 млн гривень.

Другий підозрюваний лікар-експерт також буде перебувати під вартою з альтернативою застави в 2 млн гривень.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Клопотання прокуратури суд задовольнив у повному обсязі - утримання під вартою строком на 2 місяці. В якості альтернативи застава в майже 2 млн гривень. Тобто так само як і голови Центру". Надія Максимець

Нагадаємо, що правоохоронцям Києва вдалося затримати медиків, які вимагали у ветерана АТО хабар в обмін на оформлення групи інвалідності.

Правоохоронці повідомляють, що за вимагання хабара у пораненого учасника антитерористичної операції затримали лікаря-експерта та голови центру медико-соціальної експертизи.

У середу, 5 грудня, столична прокуратура спільно з працівниками СБУ та управлінням з питань запобігання та виявлення корупції КМДА затримали на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1,5 тисяч доларів лікаря-експерта відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії МО і голови Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи.

Портал "Знай.uа" писав про те, що полковник вимагав хабар у 50 тисяч гривень за збереження посади.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, що цинічна і жахлива історія сталася з українським волонтером Надією Конюшей в Каневі.