Українська асоціація платників податків, яка вже давно відстоює права українських підприємців, відсвяткувала своє двадцятиріччя

На честь ювілею в асоціації нагородили переможців Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків».

Про це повідомляє Politeka.

Захід не обділили увагою і європейські гості.

"Сьогодні ми святкуємо, а вже завтра ми продовжимо боротися за права платників податків. Ми вже бачимо зміни на краще в Україні, але попереду ще довга дорога реформування. Тож існування подібних організацій дуже важливе", – розповів генеральний секретар Європейської асоціації платників податків Майкл Єгер.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

З більш ніж 800 претендентів 44 переможці отримали нагороди за сумлінну сплату податків. Нагороджували претендентів з різних галузей. Серед лауреатів – як великі, так і малі організації.

Президент Асоціації платників податків Грігол Катамадзе підкреслив, що обираючи переможців, спиралися не лише на сумлінну сплату податків.

"Є декілька критеріїв. Це і сплата податків, і благодійна діяльність, і високі зарплати. І найголовніше, що ні одна із цих компаній не сплачує зарплати у конвертах. І це дуже важливо для економіки країни", – зазначив він.

Сам рейтинг формували впливові експерти своїх галузей. До комісії ввійшли колишні прем’єр-міністри та президенти, відомі журналісти та фахівці з податкової системи.

Важлива місія асоціації – забезпечення зв’язку бізнесу і державних інституцій.

Раніше повідомлялося, що Асоціація платників податків України закликала Верховну Раду і Міністра юстиції Павла Петренка розглянути запропонований нею законопроект.

Делегати XIІІ позачергового З’їзду Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» звернулися до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Міністра юстиції України Павла Петренка з офіційним клопотанням.

Нагадаємо, близько 40% українців не мають грошових заощаджень.

Як повідомляв Знай. ua, українцям підготували нові штрафи в 2019 році, платити доведеться до 125 тисяч гривень.

Також Знай. ua писав, що підприємствам, які своїх співробітників наймають як приватних підприємців, загрожують серйозні штрафи.