Медики склали рейтинг лікарських препаратів і продуктів харчування, які категорично не можна приймати разом, передає replyua.net.

Продукти і напої із вмістом кофеїну, за інформацією медиків, в жодному разі не можна поєднувати із препаратами від бронхіту, астми та інших захворювань легенів. І ліки, і кава чинять стимулюючу дію на нервову систему, а це призводить до підвищеної збудливості. Препарати для зниження артеріального тиску ні в якому разі не можна поєднувати з продуктами, що містять велику кількість калію. Таке поєднання може спровокувати задишку і порушення серцевого ритму.

Препарати проти аритмії медики не рекомендують поєднувати з лакрицею, оскільки вона містить кислоту, що викликає порушення серцебиття. Траплялись випадки, коли таке поєднання призводило до серцевих нападів. Лакриця міститься у багатьох кондитерських виробах. Препарати для зниження рівня холестерину в крові ніколи не поєднують з грейпфрутами, оскільки цей фрукт посилює всмоктування препаратів, підвищуючи ризик передозування.

Нагадаємо, стало відомо на що закладено новий "медичний" бюджет Києва. Загалом, на утримання закладів охорони здоров’я передбачається 10,2 млрд грн. Занедбані пологові будинки, замала зарплата медиків, нестача обладнання – це лише частина існуючих нині проблем в міських медичних установах.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше Знай.ua писав про погоду на вихідні: українці зустрінуть справжню зиму, без сюрпризів не обійдеться.

Також Знай.ua писав, що під Києвом влаштують ворожіння на Андріївські вечорниці.