Під час проведення спецоперації контррозвідниками СБУ був затриманий підозрюваний в організації та проведенні масових заворушень у Луганську навесні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У процесі розслідування встановлено, що мешканець Луганська з самого початку створення Антимайдана і Південно-Сходной Армії вступив в їх ряди. 6 квітня 2014 року він брав безпосередню участь у штурмі і захоплення будівлі УСБУ в Луганській області. Згідно з даними Служби безпеки України, чоловік брав активну участь у бойових діях проти українських військових. Він входив до складу угруповання бойовиків Бетмен, куди його взяли завдяки зв'язкам з ФСБ РФ.

За причини конфлікту з ватажками бандитських формувань у квітні 2015 року злочинець вийшов з угрупування і довгий час проживав у Луганську, заробляючи на життя випадковими заробітками. Він більше чотирьох років розшукувався правоохоронними органами за звинуваченням у скоєнні злочинів, передбачених ст. ст. 294 ч. 1, 262 ч. 2, 341 ч. 1.

Зловмисник був затриманий оперативниками спецслужбами, коли перебував на підконтрольній владі території Донецької області. В даний час йому оголошено про підозру у посяганні на недоторканність та територіальну цілісність України, що є злочином, передбаченим ч. 2 ст. 110 КК України. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Незадовго до цього співробітники СБУ заборонили в'їзд на територію, підконтрольну Україні, митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону, чим викликали обурення деяких представників влади. На думку політиків, представники УПЦ – остання сполучна ланка між Києвом і окупованою територією.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що СБУ внесла в чорний список актора і режисера Мікеле Плачідо, який висловив симпатію політиці Путіна.

Як повідомляв портал "Знай.uа": СБУ вважає, що російські попи використовуються для ведення гібридної війни.

Також Знай.uа" писав, що нардеп Новинський погрожує притягнути до відповідальності кожного співробітника правоохоронних органів, який буде переслідувати УПЦ.