СБУ розпочала видавництво спеціальних інформаційних буклетів з доказами провокацій російських спецслужб і Московського патріархату.

Перший випуск буклетів анонсував глава Служби безпеки України Василь Грицак. Про це повідомляє прес-центр відомства в Facebook.

Грицак зазначив, що цілеспрямовані підбурювання російськими спецслужбами до міжконфесійних конфліктів в Україні в поєднанні з прямими терористичними провокаціями можуть стати приводом для відкритого військового вторгнення збройних сил Росії в Україну.

Для того, щоб інформувати громадськість про форми і методи, які використовує агресор у своїй гібридній війні, СБУ приступила до випуску таких інформаційних листівок. І тематика перших випусків не випадкова.

"У рамках продовження інформування громадськості про форми і методи російської агресії, Служба безпеки України презентує серію спеціальних інформаційних буклетів. Перші два випуски присвячені терористичній діяльності спецслужб РФ в Україні та використанню Росією у гібридний війні релігійних структур Московського патріархату.
Буклети, які видані українською та англійською мовами, містять спеціальні QR-коди, що надають можливість прямого доступу до компільованої інформації про відповідні факти російської злочинної діяльності, як викриті СБ України, так і зібрані громадськими активістами", - написав Грицак в повідомленні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Гіркін розповів, як монахи з Лаври вбивали українців на Донбасі.

Російський терорист Ігор Гіркін, добре відомий, як Стрєлков, колишній ватажок бойовиків "ДНР", який у 2014 році захопив Слов'янськ, заявив, що місцеві священнослужителі, в тому числі духовенство Святогірської Лаври, активно підтримували і благословляли так зване "ополчення Новоросії".

Він розповів про участь ченців Свято-Успенської Святогорської Лаври у війні на Донбасі. Як виявляється, вони не лише благословляли терористів на вбивство українців, а й самі брали до рук зброю.

Так, за словами Стрєлкова, вся його особиста охорона, до останньої людини, складалася з ченців та ієромонахів Святогірської Лаври.

Крім того, одним з підрозділів терористів командував послушник Святогірської Лаври, який, за словами Гіркіна, займав досить вагоме становище в Лаврі.

Як повідомляв портал Знай.ua, московські попи прихистили терориста у київському храмі.

Раніше Знай. ua писав про те, що ховав "під рясою" головний московський піп.