Під заборону в Україні потрапили популярні ліки від артеріальної гіпертензії та серцевої недостатності. До препарату "Ванатекс" додалися "Валсартан" і "Тіара Тріо".

Контролююча служба заборонила використовувати в цілях лікування "Ванатекс" у формі таблеток у плівковою оболонкою, 80 мг, по 14 таблеток у блістері, по два блістери в картонній коробці, серії 11217 від фармацевтичного заводу "Польфарма". Таке рішення днями було прийнято Державною Службою ліків та контролю наркотиків.

До складу всіх цих ліків входить компонент валсартан, який виготовляється індійською компанією Майлан Лабораторіз Лімітед (Mylan Laboratories Limited, India). Речовина, що виробляється цим заводом, заборонена в Україні.

Справа в тому, що в цьому компоненті є домішка N-nitrosodiethylamine (NDEA) у концентрації, що перевищує граничну величину. І ця домішка може викликати рак. Таким чином виходить, що препарат не відповідає вимогам методів контролю якості. Згідно з указом служби, "Ванатекс", "Валсартан" і "Тіара Тріо" відтепер заборонені для зберігання і реалізації, а також їх не можна використовувати в лікуванні.

Про подальші новини читайте на порталі Знай.ua.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, на що закладено новий "медичний" бюджет Києва. Занедбані пологові будинки, замала зарплата медиків, нестача обладнання – це лише частина існуючих нині проблем в міських медичних установах, а ще "баланда з вівсянки" та світанкові черги за "відсутніми ліками".

Раніше Знай.ua писав про погоду на вихідні: українці зустрінуть справжню зиму, без сюрпризів не обійдеться.

Також Знай.ua писав, що під Києвом влаштують ворожіння на Андріївські вечорниці.