Настоятель подякував за допомогу та підтримку у створенні помісної Української православної церкви.

Глава Київського патріархату Філарет вручив орден Святого Андрія Первозванного ветерану ЦРУ США Джеку Девайну. Свого часу він був організатором повалення Сальвадора Альєнде в Чилі і куратором афганських моджахедів, які воювали з Радянським Союзом.

Вручаючи нагороду, Філарет наголосив на підтримці Сполучених Штатів незалежності України і необхідності їх допомоги в створенні помісної православної церкви.

У відповідь гість розповів про визначну роль глави "Київського патріархату" в боротьбі за єдину церкву і поділився своїм захопленням тим рівнем підтримки томосу, який він побачив в українському суспільстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про загрожений тріумф Церкви України. Головне церковне крісло може зайняти маріонетка Путіна.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна отримає Томос напередодні Різдва – 6 січня 2019 року. Про це заявив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

Також портал Знай.uа писав, що у Києві, в Андріївській церкві відбулося перше богослужіння українських православних вірян із представниками Константинопольського патріархату.