У відповідності з нещодавно прийнятим законом України про житлово-комунальні послуги, відтепер за борги по платежах будуть штрафувати, повідомляє Оглядач. Розмір штрафу дорівнює 0.01% за кожен прострочений день після 20 числа місяця.

Це прописано в законі про ЖКП і набуде чинності нововведення в 2019 році. Зазначається, що практично кожна десята сім'я України накопичується заборгованість за комунальні послуги. У КМДА розповіли, що це стосується також і заможних сімей, які проживають в елітних столичних районах. Сукупний же борг за комуналку неухильно зростає з кожним роком.

Пеня у 0.01% відсоток придумана парламентаріями з метою дисциплінувати українців. Наприклад, запізнення терміном на рік по оплаті комуналки змусить додатково сплатити штраф у розмірі 3.65% від загальної суми заборгованості. Примітно, що така практика поширена в Європі, де злісним неплатникам крім відключення електроенергії і води надсилають великі штрафи.

Необхідно враховувати і те, що затримки в оплаті тягнуть за собою проблеми у роботі всієї сфери ЖКГ. Якщо не оплачувати споживання гарячої води, підприємство-постачальник не буде мати змоги розрахуватися за використовуваний обсяг холодної води і газу. Водопостачальне підприємство не зможе розрахуватися за електроенергію.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Затримкам в оплаті дивуватися не варто, адже тільки вартість електроенергії за останні три роки піднялася на 200%, і це ще не межа – з Нового року ціна на світло може ще зрости. Обумовлено це подорожчанням вугілля на європейських біржах і дорожнечею його транспортування в Україну. Як кажуть експерти, реальним є подорожчання ще на 105%.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що столичний бюджет не виправдав очікувань мешканців Києва.

Як повідомляв портал "Знай.uа": згідно з новим законом про оренду житла багатьом сім'ям просто нікуди буде подітися.

ТакожЗнай.uа" писав, що українців будуть суворо карати за рубку ялинок на Новий рік.