Відтепер на Закарпатті буде лише 3 райони, замість існуючих 13-ти. Саме такий розподіл буде згідно з концепцією наступного етапу децентралізації.

Нову програму презентував прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Вона має назву "Нова територіальна основа - 2020".

Відповідно до цієї концепції територіальний устрій держави матиме багато змін. Зокрема, буде 24 області, АРК Крим, 100 районів та не більше 1800 територіальних громад.

Обласна Рада регіонального розвитку Закарпатької області вже розглянула зміни на засіданні. Обговорили курс розвитку районів і в райдержадміністраціях. Наступний етап обговорення має відбутися вже на рівні громад.

Верховна рада має затвердити усі райони України до 2020 року. Територію України очікують суттєві внутрішні перестановки, покликані змінити кількість районів на території держави. Гройсман представив інфографіку, що ілюструє проект “Нова територіальна основа - 2020”.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Після трьох років реформування за результатами децентралізації можна спостерігати практично в кожному куточку країни, причому зміни вкрай позитивні. Про це також заявив прем'єр-міністр України.

Децентралізація — це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Так, щоб якомога більше повноважень мали ті органи, які ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найуспішніше.

Нагадаємо, що українцям підвищать пенсії, але пощастить лише обраним. Понад півмільйона українців отримають збільшені пенсії з Нового року. Решті зроблять перерахунок у березні 2019.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Кабмін готує подарунок українцям.

Також "Знай.uа" писав, про те, які результати показала реформа за перші два місяці і які питання найбільше хвилюють вчителів та батьків у новій школі розповіла радниця міністра освіти Оксана Макаренко.