Водіїв закликають бути обережними, адже все більше в Україні з'являється нелегальних заправних станцій і ніхто не можу гарантувати якість пального.

Про це пише "Автовод".

На даний момент стало відомо про 1,5 тисяч таких нелегальних об'єктів.

Ці АЗС щорічно збувають понад 1,2 млн тонн палива. Таким чином підпільні заправки охоплюють до половини всього обороту паьного в країні.

Як вважають експерти, вже в наступному році обсяги нелегального палива будуть досягати вже 1,5 млн тонн.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тіньове виробництво може завдати збитків держбюджету в 2019 році на суму до 10 мільярдів гривень. При цьому власники нелегальних заправок щороку заробляють 80 млн доларів.

Як розповіла президент нафтогазової асоціації України Неля Привалова, на нелегальних заправках неодноразово фіксувалися випадки пожеж, розливу нафтопродуктів і зрідженого газу.

Як правило, нелегальні автозаправні станції не мають відповідної дозвільної документації, а отже, не можуть гарантувати якість палива та безпеку для водії на цих об'єктах. Експерти просять всіх автомобілістів, активістів, а також великих учасників легального ринку повідомляти про порушників до поліції та інших органів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, з 1 квітня 2019 року тарифи на перевезення пасажирів залізницею зростуть на 12% і з 1 жовтня ще на 12%.

Також Знай.ua писав, що

Дивіться: Все про нелегальні заправки