Українців продовжують лякати різкими скачками цін на автомобільне паливо. Експерти заявили, що в Україні бензин подешевшає лише за умови, що національна валюта збереже стабільність і на зовнішньому ринку не зростуть ціни.

Про це стало відомо завдяки заяві експерта паливного ринку Леоніда Косянчука.

Косянчук заявив, що вже більше тижня триває падіння цін на нафту на зовнішньому ринку, і гривня зберігайте стабільність. Тому потужні мережі вже відреагували на таку ситуацію – і почали знижувати ціну на бензин.

"Ринок вже відреагував і зламав той стереотип, що коли нафта у світі зростає – і у нас дорожчає, а коли в світі дешевшає – у нас бензин не дешевшає. Насправді дешевшає", – заявив експерт.

В даний момент найдорожчий бензин А-95 в українській столиці пропонують на автозаправках - 34,99 грн за літр. Однак на деяких АЗС можна зустріти і цифру за 40 гривень.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український бізнес дає невтішні прогнози на наступний 2019 рік щодо курсу гривні. Так представники українського бізнесу очікують значну девальвацію.

Про це свідчать результати опитування керівників підприємств, проведеного Національним банком України (НБУ) в третьому кварталі поточного 2018 року. Наприклад, стало більше тих, хто прогнозує знецінення гривні – 90,3%, тоді як у другому кварталі – 78,3%.

Варто нагадати, що спеціальні зобов'язання по продажу природного газу для населення і теплокомуненерго вирішили продовжити представники Кабінету міністрів. Так, понижена ціна діятиме протягом ще двох тижнів, тобто до 27 жовтня.

В кінці вересня в уряді вирішили в черговий раз перенести подорожчання блакитного палива, продовживши терміни до 18 жовтня. Складний переговорний процес з Міжнародним валютним фондом щодо газового питання триває з липня 2017. З 6 по 19 вересня 2018 року місія МВФ відвідувала Київ з робочим візитом.

Нагадаємо, в Україні різко впали ціни на бензин, проте не все так просто.

Як повідомляв Знай.uа Польща і Китай викинули Росію з торгівельного ринку України.

Знай.uа писав, у Кабміні залишили колишню ціну на газ, але є один нюанс.