У понеділок, 17 грудня, на території України продовжить гуляти більш холодне повітря, в більшості областей країни без істотних опадів, і лише на заході випаде сніг. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Так, синоптики прогнозують похолодання і ожеледицю на дорогах. Вітер східний та південно-східний, 5-10 м/с. Температура в західних і південних областях вночі 3-8°, вдень 0-5° морозу, на Закарпатті та на крайньому півдні вночі 0-4° морозу, вдень 1 - 4° тепла; на решті території вночі 6-11° морозу, вдень 3-8° морозу.

карта Укргідрометцентру на 17 грудня

У Сумській області буде найхолодніша погода. Вночі температура повітря опуститься до -9 … - 11°, а вдень становитиме -6 … - 8°.

Найтепліше буде в окупованому Криму — від 0 до -2° вночі та +2 … + 4° вдень.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У Львові випаде сніг. Вночі стовпчики термометрів опустяться до -4 … -6°, вдень піднімуться до -1 … -3°. Вітер південно-східний, 5−10 м/с.

В Одесі в цей день без опадів. Вночі температура становитиме -2 … -4°, вдень -1 … -3°. Вітер східний, 5−10 м/с.

У Дніпрі синоптики істотних опадів не обіцяють. Вночі очікується -7 … -9°, вдень -3 … -5°. Вітер східний, 5−10 м/с.

У Харкові теж буде сухо, але холодно. Температура повітря вночі становитиме -6 … -8°, вдень -3 … -5°. Вітер східний, 5−10 м/с.

У Закарпатті очікується сніг протягом усього дня. Вночі синоптики очікують -2 … -4°, вдень 0 … 2°. Вітер південно-східний, 5−10 м/с.

У Києві без істотних опадів, але на дорогах буде ожеледиця. Вночі очікується -7 … -9°, вдень -5 … -7°. Вітер східний, 5−10 м/с.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 17 грудня найвища температура вдень була 8,7 тепла в 1937 році. При цьому найнижча температура у столиці спостерігалася вночі – 25,1 морозу в 1997 році.

Крім того, геомагнітна обстановка в Україні в понеділок буде неспокійною. Зранку очікується слабка геомагнітна буря, в протягом доби — невеликі збурення.

Нагадаємо, що з 17 грудня до Дня святого Миколая в більшості областей встановиться зимова погода з невеликими і помірними морозами.

Як повідомляв портал Знай.uа, на під'їздах до столиці України розгорнули наметові містечка і пункти обігріву для водіїв.

Також портал Знай.uа писав, що у вівторок, 18 грудня, в Україні опадів не очікується. При цьому місцями очікується відчутне зниження температури.