Більше 40% українців називають найулюбленішими новорічними святами Новий Рік та Різдво. 7% опитаних віддали перевагу святу Дня Святого Миколая, а ще 3% - Старому Новому року. Близько 3% українців заявили, що не люблять ні одне з перерахованих свят.

Як показала статистика, з 2011 року популярність Нового року зменшилася з 49% до 43%, передає "ХВИЛЯ".

Згідно з даними опитування соціологічної групи "Рейтинг", на Півдні, Сході та в Центрі України більше люблять Новий рік, на Заході – навпаки найулюбленішим святом є Різдво. Велика прихильність до Нового року — серед жителів міст, молодших і більш забезпечених опитаних. Відповідно більше люблять Різдво в селах і старші опитані.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Опитування проводилося серед 2000 українців у віці від 18 років методом особистого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Похибка опитування становить не більше 2,2%.

Нагадаємо, в 2018 році українцям пощастило, адже відпочивати вони будуть на день більше. Народні депутати погодили рішення зробити католицьке Різдво 25 грудня офіційним вихідним. Виходить, що в законі про працю навпаки Різдва Христового будуть стояти дві дати — 7 січня та 25 грудня.

Варто відзначити, що в цьому році католицьке Різдво припадає на вівторок, це означає, що українці зможуть відпочивати цілих три дні поспіль 23, 24 і 25 грудня будуть вихідними.

Також, звернемо увагу, що цього разу новорічні свята триватимуть три дні — 30 і 31 грудня, а також 1 січня. Після доведеться трохи попрацювати, а 6 січня зануритися в різдвяні клопоти. В цілому у нас буде шість днів в січні, щоб провести свята у колі рідних і близьких.

Школярам в цьому році пощастило трохи більше - зимові канікули 2018–2019 триватимуть з 30 грудня по 13 січня 2019 року.

Портал Знай.uа, хотів би розповісти вам, які свята і вихідні чекають на українців у цьому році і коли можна буде нарешті розслабитися і не вставати на роботу рано вранці.

Як повідомляв Знай.uа, Київ в полоні стихії, рятувальники терміново звернулися до водіїв.