Цей день за традицією відзначають 19 грудня щороку. З цього дня починається чарівний час, час подарунків і загаданих бажань. Діти знаходять під подушкою подарунки, дорослі радіють і просять Миколу про диво для себе. Але є і деякі заборони в цей день.

Чого не можна робити на День святого Миколая

Сьогодні один з тих днів, коли не можна працювати. Заборона не церковна, просто народна традиція. Не працюйте по дому, відкладіть на завтра.

Не давайте в борг грошей, з грошима віддасте удачу і весь прибуток. Це навпаки день для того, щоб віддати всі борги. При тому останній такий день у році.

Свято завжди потрапляє на час Різдвяного посту. Дотримуйтесь правил. Але, так як сьогодні свято, можна їсти гарячу їжу з рослинним маслом і рибою. Можна навіть випити келих вина. А так вибирайте соління, салати, каші та супи, пісні цукерки.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також вважається, що сьогодні не можна сумувати, інакше прийдуть сильні морози. Хоча і так завжди в цей час було вже досить холодно.

Крім того, є ще одна молитва, промовивши яку ви можете загадати бажання в це світле свято Чудотворця.

Молитва Миколі Чудотворцю на виконання бажання

Чудотворець Миколай, допоможи мені в моїх бажаннях тлінних. Не сердься на прохання зухвале, але і не покинь мене в справах суєтних. Що в благо забажаю, вчини своєю ласкою. Коли лихого хочу, відверни напасті. Нехай всі праведні бажання здійсняться, а життя моє щастям наповниться. Нехай буде воля твоя. Амінь.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині