Помпа для пральної машини відкачує і зливає воду протягом всіх етапів прання і полоскання. Це величезне навантаження на деталь, тому і ламається вона частіше за інші. Помпи невигідно ремонтувати, зазвичай зламану міняють на нову — так простіше і дешевше. Рекомендуємо вибирати насос для пральної машини в Service-Market — непоганий інтернет-магазин з нормальними цінами і гарним сервісом.

Ознаки несправного насоса:

  • прання відбувається при недостатній кількості води або вода взагалі не потрапляє в бак;

  • під машинкою утворюється лужа;

  • машина не пере і не полоскає речі (або одне з двох), зупиняється при полосканні, вимикається.

Можливі причини виходу з ладу насосу

  • Природній знос. Пральна машина служить в середньому 7-10 років. На працездатність впливає вода, а точніше її якість, і частота прання.

  • Вода поганої якості. Жорстка вода, яка містить тверді частки, здатна нашкодити і тену. Тому, до речі, потрібно періодично проводити декальцинацію, і використовувати засоби для пом’якшення води.

  • Сторонні предмети, які ми забуваємо в кишенях — монети, запальнички, цукерки, жуйки, ключі — потрапляють в сток, блокують крильчатку, від цього вигорає обмотка і підвищується навантаження на помпу.

Як обрати насос для пральної машини

Існує 3 критерії, за якими обирають помпи: тип кріплення до корпусу, потужність, розташування контактів.

Насос кріпиться до корпусу на саморізи, яких може бути 3 або 4, або за допомогою 3-х, 4-х або 8-ми защіпок. Якщо кріплення старої і нової помпи не співпадуть, зістикувати її з корпусом вже не вийде.

Потужність вказана на інформаційній табличці виробника. Допускається, що потужність нової помпи буде вище на 5-10 Вт, ніж у старої.

Контакти розташовуються зі сторони крильчатки або з протилежної сторони. Також це можуть бути клеми — роздільні контакти, або фішки — спарені контакти.