У нас на Різдво є свої заборони і рекомендації, а у католиків свої. Але, як і у нас, на Різдво не можна працювати, хоч що-небудь робити фізично. Навіть займатися звичайною домашньою роботою. Всі дні потрібно присвятити богові і духовному. А в дні посту суворо заборонено шити, вишивати і займатися рукоділлям.

Не можна в цей час ще і вбивати звірів, особливо полювати на них, і особливо в лісі. Інакше мисливець або замерзне в лісі, або стане здобиччю того звіра, на якого пішов. У нас поширені святочні ворожіння, хоча в православ'ї подібні магічні ритуали теж під забороною, але у католиків гадати категорично не можна. В цей день не можна лихословити і лаятися. Краще навпаки попросити вибачення і не робити зла нікому.

Ні в якому разі не можна зустрічати Різдво в старому або чорному одязі. Інакше весь рік будуть супроводжувати нещастя. Не можна також шкодувати грошей на святкування, тим, хто витратиться, все повернеться дворазово.

Проте в різних країнах різні традиції. Тому краще заздалегідь ознайомитися з ними, перш ніж їхати. В Австрії, наприклад, двері повинні бути відкриті, а костюм повинен бути найкращий. В Іспанії проводять народні гуляння з танцями і піснями.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

В деяких країнах взагалі надягають маски і шкури тварин, співають пісні і таких «колядників» треба обдаровувати фруктами, пиріжками, солодощами, яйцями і навіть ковбасою.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині