День подарунків

насправді це День боксів, тобто коробок. Сьогодні прийнято готувати сюрпризи для близьких і друзів. Цей незвичайний свято прийшло до нас з Великобританії і ще декількох країн Британської співдружності націй, серед яких Австралія, Нова Зеландія, Канада та Карібаті.

За традицією, на наступний день після Різдва (католицького) коробки з залишками їжі упаковували і віддавали бідним. Так дітей привчали до добра і вчили, що треба ділитися. Зазвичай цим завжди і займалися саме діти. Порожні коробки звичайно ж залишилися після святкових подарунків.

Також є ще один варіант, що бокси – від слова «бокс». Тому що в народних різдвяних забавах часто влаштовували боксерські бої.

День святого Стефана

Святого Стефана прийнято вважати першим християнським мучеником, який походив від єврейської діаспори. Його притягнули до суду Синедріону і побили камінням приблизно в 33-36 році в Єрусалимі за те, що він проповідував християнство. Насправді точно невідомо, вбили його на суді, або просто закидала розлючений натовп. Основним джерелом відомостей про життя і мучеництво святого є книга Діянь святих Апостолів. У католиків день першомученика, архідиякона і апостола від 70-ти Стефана відзначають сьогодні, а в православ'ї 27 грудня (9 січня).

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Аркадія Вяземського і Новоторжского.
  • Мучеників Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарій і Орест.
  • Різдвяний піст.

День Євстратія

В церковному календарі це день вшанування пам'яті святого мученика Євстратія Севастійського, а також Євгенія, Авксентія, Ореста і Мардарій. У народі цей день називали Ведьмиными посиденьками, адже вірили, що сьогодні всі відьми збираються, щоб вирішити, як краще схопити сонце і прибрати його з неба, тому що сонячне світло для них і іншої нечисті згубний. А за народними прикметами, в цей день можна було дізнатися, яким буде січень.

Іменини

Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Гаврило, Греман, Гігор, ван, Орест, Яків, - Анастасія, Ельвіра.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині