Ситуація на Донбасі за останню добу вкотре загострилась. Бойовики неодноразово обстрілювали позиції українських захисників.

Про це повідомляють представники штабу ООС.

Минулої доби, з 26 на 27 грудня, бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню, одного разу застосувавши заборонене Мінськими угодами озброєння.

Втіи українські військові активно давали відсіч ворогу.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Зокрема, ворог здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм позицій ОС в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку", — наголосили у прес-службі відомства.

Опорні пункти українських військ обстрілювались із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селищ Красногорівка, Луганське, Піски та в районі населеного пункту Гнутове.

"Для придушення вогневих провокацій противника, підрозділи що обороняються, застосовували чергові вогневі засоби", — додали у штабі.

За даними розвідки,минулої доби наші бійці ліквідували двох окупантів, ще один бойовик отримав поранення.

Протягом поточної доби ворог відкрив вогонь по позиціях українських військових з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Пищевик.

Серед наших військовослужбовців Об’єднаних сил, на щастя, втрат немає.

Нагадаємо, українські військові відвоювали практично всю "сіру зону" на Донбасі. Тепер під контролем України знаходиться важлива територія сходу України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські військові ліквідували на Донбасі ще двох терористів "ДНР" - уродженця Макіївки Володимира Данилова та Олександра Германського.

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережу потрапило відео, на якому відзняте точне попадання військовослужбовців Збройних сил України з повітря по донецьким бойовикам.

Дивіться: Військові ООС взяли під контроль "сіру зону" на Донбасі

Також Знай.ua писав про те, що