Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер повністю підтверлив раніше озвучені інформацію про готовність надати ЗСУ новітнє озброєння.

Про це Волкер повідомив журналістам під час саміту YES.

Він розповів, що офіційний Вашингтон готовий прийняти від Києва так званий "список потреб" для збільшення обороноздатності країни.

Крім того Волкер підтвердив, що всім вимоги російської сторони щодо врегулювання ситуації на Донбасі виконати практично неможливо.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

Наприклад, не можна безпосередньо організувати переговори між бойовиками "ЛНР", "ДНР" і Києвом, а не Росією і Україною.

Разом з тим варто відзначити, що спеціальний представник США з питань України Курт Волкер вважає, що український уряд робить недостатньо для громадян України на тимчасово окупованих територіях.

Представник США зазначив, що українська влада не має чіткого плану реінтеграції окупованої територій після завершення збройного конфлікту.

За словами Волкера, попередні ідеї по реінтеграції "не мають достатньої політичної підтримки, і мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду".

"Це ганебно тому, що люди, які живуть на контрольованих бойовиками територіях, пережили багато. Це змушує їх бути дуже незадоволеними діями уряду України", - зазначив Волкер.

Курт Волкер вважає, що влада України повинна плідно співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям похилого віку та людям з обмеженими можливостями.

У середу, 12 вересня, представники ООН закликали українську владу забезпечити виконання рішення Верховного суду України щодо виплати пенсій як внутрішньо переміщеним особам, так і жителям неконтрольованих урядом територій східної України.

Крім того варто відзначити, що спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що вибори, які пройдуть в листопаді у так званих "ДНР" і "ЛНР", - нелегітимні.

"Якщо слідувати логіці Мінських угод і логіці повернення цієї території під контроль України, то ці утворення повинні зникнути. Тому проведення виборів - вважається нелегітимним не тільки з огляду на ситуацію з безпекою, але також і тому, що ці утворення не повинні існувати. Коли там буде гарантована безпека, тоді і повинні проводитися вибори мерів обласних адміністрацій і т. д."

Волкер і Клімкін прямим текстом про російську агресію

Нагадаємо, в США прийняли важливе рішення щодо Україні.

Як повідомляв "Знай.ua", Кремль вирішив обірвати зв'язки Суркова з Волкером.

Також "Знай.ua" писав, що путінські головорізи на Донбасі випробовують нове озброєння.