Як стало відомо, CША готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські і повітряні сили держави.

Про це повідомив спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю для видання The Guardian.

Крім того, Волкер нагадав, що Україна щодня втрачає своїх захисників. І тому для держави природно займатися питаннями зміцнення своєї обороноздатності, в тому числі через пошук допомоги у своїх партнерів.

При цьому представник США підкреслив, що Україна потребує зараз в першу чергу в "летальної" допомоги, так як по її солдатам ведуть вогонь.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У цьому контексті Волкер висловив упевненість, що США готові говорити з Україною, і на сьогодні очевидно, що мова буде вестися про зміцнення військово-морської оборони. Він нагадав, що флот України був значною мірою захоплений РФ, тому його слід відновити, а також потурбуватися про зміцнення сил протиповітряної оборони.

До слова, двоє українських військовослужбовців Яків Веремейчик та Юрій Євтушок, які потрапили в полон бойовиків ЛНР 26 травня, схопили ворожі диверсанти на шляху до передового спостережного посту.

Про це поінформували в прес-службі 14-ї окремої механізованої бригади.
Відзначається, що бойовики спеціально взяли паузу в кілька днів, попередньо, щоб здійснити психологічний і фізичний тиск на полонених, після чого опублікували кілька відеороликів з ними.

Судячи з опублікованих відео, військовослужбовці живі.

"Дешеві відрежисовані ворожі телесюжети так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ виявляється сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають брехню про Збройні Сили України в цілому і бригаду зокрема", - підкреслили в ЗСУ.

"Нам боляче це чути, але причини такої поведінки і таких вчинків ми можемо зрозуміти. Адже змушувати людей під страхом жорстокої розправи робити і говорити те, чого вони не хочуть, у що не вірять, і чого насправді не було - в кращих традиціях російсько-сепаратистської підлості, яка таким чином намагається переконати світову спільноту у відсутності окупаційних військ РФ на тимчасово непідконтрольної території України", - додали в керівництві бригади.

На даний момент українська сторона робить все можливе для звільнення полонених українців.

Нагадаємо, підозрюваного в організації замаху на Бабченка засудили до 4,5 років в’язниці.Про це стало відомо зі слів речниці Служби безпеки України Олени Гітлянської в коментарі для Громадське.

Як повідомляв Znaj.ua, в черговий раз в мережі з'явилася слізлива історія про нового "розп'ятого хлопчика" на Донбасі. Детально про це розповів PolitekA.

Також Znaj.ua писав про те, що на Черкащині зібрали понад 20 тисяч підписів проти підвищення тарифу на газ. Загалом на сьогоднішній день таких підписів, зібраних по всій країні, вже майже мільйон