Підозрюваного в організації замаху на Бабченка засудили до 4,5 років в’язниці.Про це стало відомо зі слів речниці Служби безпеки України Олени Гітлянської в коментарі для Громадське.

За її словами, він повністю визнав свою провину. Де саме Герман відбуватиме покарання — в СБУ поки не знають.

Крім того, голова СБУ Василь Грицак сказав, що після угоди зі слідством вирок Герману оголосив Голосіївський районний суд Києва ще 30 серпня. Вирок набуде чинності через місяць.

Олег Юрченко, адвокат підозрюваного у справі Бабченка Тараса Стельмашенка, повідомив Громадському, що засідання щодо Германа було в закритому режимі.
Як додав Грицак:

Герман співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які нами в подальшому будуть перевірятися і документуватися

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Варто згадати про те, що 21 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що підозрюваний в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман готовий укласти угоду зі слідством, проте її ще офіційно не оформили.

А вже 22 серпня стало відомо, що Борис Герман підписав угоду про співпрацю зі слідством.
В результаті 6 серпня Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою Бориса Германа, якого слідство називає організатором замаху на опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка.

До слова, співробітники Служби безпеки України підтвердили справжність так званого "списку 47", до якого внесено імена українці, які потрапили під приціл російської влади. Так, за інформацією силовиків, саме для отримання цього списку і затівалося інсценування вбивства Аркадія Бабченка. Принаймні, таку заяву робив глава Генпрокуратури Юрій Луценко.

Як повідомляє 24 канал, докладніше про "розстрільний список", який оприлюднила "Страна", написав один з його фігурантів, журналіст Іван Яковина.

"Чесно вам скажу, це досить дивне почуття, коли бачиш своє ім'я в списку на розстріл. Дуже бадьорить, знаєте! Спочатку починаєш навіть рухатися швидше, по сторонам озиратися і всяке таке", - пише журналіст.

Він зазначив, що поки рано робити висновки про те, наскільки список можна сприймати всерйоз, а тому вирішив про всяк випадок не впадати у депресію завчасно, та й взагалі ставитися до цієї ситуації з певною часткою гумору. Можливо, це звичайна фальшивка: спецслужби на розмову поки не викликали і охорону ніхто ще не пропонував.

"Та й виглядає він дуже кустарно і навіть безглуздо. Мені завжди здавалося, що "розстрільний список" повинен бути на обпеченому по краях пергаменті, з важкою сургучною печаткою і засохлими краплями крові. Ну, щось типу цього. А цей виглядає як список дуже далеких родичів, яких можна покликати на весілля. (А можна і не кликати)", - пише Яковина.

І правда, складено так званий список вкрай неакуратно: десь вказані тільки ім'я і прізвище, десь ще додані по-батькові, а в окремих случах навіть є дати народження або навіть адреси на станички в соцмережах. Примітно, що Аркадій Бабченко в такому важливому документі чомусь не фігурує. А наче ж його збиралися усунути у першу чергу.

З огляду на все це, про справжність списку говорити вкрай важко. А після нібито вбивства і неймовірного воскресіння Бабченка повірити в щось складніше в рази.

"Ну ось дивіться: абсолютно секретний список якимось чарівним чином утік з СБУ. Причому притік він у видання, яке багато часто звинувачують в проросійській позиції. Мені це здається дуже дивним.

Загалом, безумство в цьому сюжеті триває; кінця і краю йому не видно. Так вийшло, що і я зараз опинився всередині цієї історії - в ролі людини, яку, з одного боку, хочуть вбити. Гадаю, це досить важлива роль! Але, скажу чесно, розуміння того, що відбувається у мене не додалося. Навіть навпаки.


Тому я, як і всі навколо, буду спостерігати, як далі розвиватиметься вся ця детективна історія. І дуже хотілося б сподіватися, що все обійдеться без жертв. У мене в цьому сенсі по-справжньому шкурний інтерес!", - пише журналіст.

Нагадаємо, стало відомо, що Російська Федерація готувала державний переворот в Україні, а підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченко Борис Герман, лише намагався допомогти спецслужбам припинити спроби росіян.

Як повідомляв Znaj.ua, російський журналіст Аркадій Бабченко, на якого готувався замах, заявив, що втомився від наполегливої уваги ЗМІ. Про це повідомляє Politeka.

Також Znaj.ua писав про те, що окрім російського блогера, незалежного журналіста Аркадія Бабченка, планувалися вбивства ще 47 українських кореспондентів.