Центральна виборча комісія України оголосила про початок виборчої кампанії. Процес чергових виборів президента розпочинається 31 грудня цього року. Самі вибори заплановані на 31 березня 2019 року.

Відповідне рішення Центрвиборчком ухвалив під час засідання 27 грудня.

Згідно з українським законодавством, виборча кампанія буде тривати 90 днів. Таким чином з 31 грудня до 3 лютого 2019 року включно дозволяється офіційне висунення кандидатів і подача документів для реєстрації. Центральна виборча комісія повинна зареєструвати їх протягом 5 днів з дня прийняття документів.

Передвиборна агітація дозволяється з наступного дня після реєстрації кандидата до 00:00 29 березня 2019 року.

Зазначимо, що 28 листопада голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову №9342 про призначення дати проведення виборів президента України на 31 березня 2019 року. Проект постанови про дату виборів парламентарії розглянули відразу ж після успішного голосування за введення воєнного стану в деяких областях терміном на 30 днів. Воно було предметом спору між президентом і главами парламентських фракцій під час голосування за введення воєнного стану.

З огляду на те, що виборча кампанія стартує напередодні Нового року, слід очікувати і "новорічних подарунків" від кандидатів.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як відомо, передвиборчі кампанії в Україні дуже часто будуються на "гречці". І відчутна частка "пташечок" у бюлетенях — це голоси "за гречку".

І хоча всі добре знають, що політична гречка не дає виборцям ні чистого неба, ні щасливого життя, але гречку беруть. Такий "традиційний менталітет" заважає українцям розбудувати власну державу.

Нагадаємо, за словами Миколи Томенка, необхідно організувати люстрацію серед кандидатів в президенти, щоб дізнатися, якими раніше справами займалися ці політики.

Як повідомляв портал Знай.ua, кандидатам в президенти запропонували пройти специфічний тест

Також Знай.ua писав, в Україні пройшли вибори депутатів і голів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад у 78 ВІДГ.