У власників ID-карт можуть виникнуть проблеми на майбутніх виборах Президента, є вірогідність, що українці не зможуть проголосувати, адже старий закон, який давно не переглядався, не містить інформації щодо електронних паспортів.

В ЦВК вважають, що Верховна Рада повинна частково переглянути закон "Про вибори Президента України".

"Наближається кінець грудня, коли має стартувати кампанія з виборів президента. Тому вже час дуже серйозно працювати над точковими змінами в закон "Про вибори Президента". Там є дуже багато питань, які можуть стати серйозними, якщо не будуть належним чином переглянуті. Закон приймався давно, а за цей час було прийнято нове законодавство про держзакупівлі, і про запобігання корупції, з'явився електронний паспорт", - підкреслила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

Сліпачук додала, що, наприклад, у випадку з ID-картою, закон про вибори Президента не враховує її існування, відповідно деякі передбачені законодавством процедури буде неможливо забезпечити для її власників.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Сліпачук також повідомила, що ЦВК контактує з іншими органами влади щодо встановлення умов безпеки проведення виборів на Донбасі і забезпечення кібербезпеки.

Додамо, в ЦВК повідомили, що на майбутніх президентських виборах не будуть вокристовувати камери спостереження. На минулому голосуванні вони показали неефективність і тоді на систему витратили понад мільярд гривень.

Загалом на вибори Президента в дежбюджеті закладено 2,3 мільярди гривень.

Нагадаємо, соціальні опитування показали, що партію "Слуга народу" Володимира Зеленського готові підтримати понад 11% українців. А за рік партія піднялась в рейтингу на 6%.

Як повідомляв портал Знай.ua, на псевдовиборах в окупованому Донасі найбільше голосів виборців набравДенис Пушилін.

Також Знай.ua писав про те, що жителі окупованого Донецька виступили проти "виборів". На знак протесту вони псували бюлетні.

Дивіться: Що обіцяють цього розу кандидати в президенти