Реальну владу над окупованою частиною Донбасу після псевдовиборів отримав помічник президента Росії Владислав Сурков і віце-прем'єр РФ Дмитро Козак.

Цю думку донецького публіциста та критика верхівки так званої "ДНР" Романа Манекіна опублікувало російське видання "Нова газета".

"Вибори "ДНР"
"Вибори "ДНР"

Так, Манекін вважає, що безальтернативні "вибори" були потрібні, в першу чергу, помічнику Володимира Путіна по співпраці з країнами СНД Владиславу Суркову: він нібито "планує закріпити в Донецьку цілком лояльного їй Дениса Пушиліна".

"Пушилін потрібен Сурков в якості гаранта збереження контролю над цією територією. Реальний контроль над господарським та політичним життям "ДНР" отримали Владислав Сурков і Дмитро Козак", – вважає Манекін.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Денис Пушилін
Денис Пушилін

У виданні зазначають, що зараз всі імпортні та експортні поставки буде здійснювати компанія "Внешторгсервис", зареєстрована в Південній Осетії. При бойовиках Захарченко і "Ташкенті" вона займалася поставки по лінії металургійної продукції, а вугіллям займався контрольований "Ташкентом" торговий дім "Вугілля Донбасу". Тепер фінансові потоки регіону цілком підуть під "Внешторсервис".

"Пушилін при цьому нічим керувати не буде. Реальну владу і контроль над фінансами отримає прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Ананченко, призначений самим Пушиліним за вказівкою кураторів", – наголошується в матеріалі видання.

Варто нагадати, що про посилення ізоляції Російської Федерації на міжнародній політичній арені, через проведення так званих виборів в окупованих регіонах Донбасу, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це стало відомо завдяки повідомленням глави українського зовнішньополітичного відомства в соцмережі Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "вибори" в ОРДЛО, всупереч думці Росії, не додали Москві поваги у світі. Проведені на території Донецької та Луганської областей вибори, які окуповані підтримуваними Росією угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", засудив Державний департамент США.

Нагадаємо, там раби, відрізати і забути: відомий письменник пропонує віддати частину України Росії.

Як повідомляв Знай.uа як же там жити: в мережу злили "голий" компромат на помічницю Пушиліна.

Знай.uа писав, в "ДНР" назвали нового ватажка.