Стала відома дата проведення виборів у фейковій "ДНР", а також ймовірні кандидати на місце Захарченка, якого 31 серпня успішно відправили до "Гіві".

Так званий "парламент" терористичної "ДНР" планує провести в п’ятницю, 7 вересня, голосування щодо виборів нового ватажка. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"На даний момент питання про проведення виборів в республіці на порядку денному поки що не стоїть", – заявив російським журналістам радник ліквідованого ватажка бойовиків Олександра Захарченко Олександр Казаков.

Однак, головний редактор видання "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, посилаючись на свої джерела, заявив, що вибори можуть відбутися вже у листопаді.

"Вирішили проводити вибори глави "ДНР" в листопаді – джерело в Донецьку", – написав журналіст у своєму телеграм-каналі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Серед користувачів соціальних мереж існує думка, що вибори в "ДНР" відбудуться 11 листопада.

"Вирішено провести вибори глав ДНР і ЛНР (орієнтовно 11 листопада). Швидше за все за участю Павла Губарєва та Олександра Ходаковського. Найближчим часом буде оголошено офіційно", – повідомив користувач під ніком Serj.

Зазначимо, дипломат Василь Філіпчук впевнений, що події наступних тижнів покажуть, чи була загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка блискучою спецоперацією українських спецслужб, чи він став жертвою розбірок бойовиків в Донецьку.

"Події наступних двох-трьох тижнів дадуть відповідь на питання – що це було? Чи справді це була блискуча спецоперація українських спецслужб – тоді нас чекає, щонайменше, відновлення повноцінних бойових дій на сході країни. Або ж це були внутрішні розбірки в Донецьку – і тут Москва, звичайно, повинна була б втрутитися і "навести порядок" на окупованій території", – констатував дипломат.

Крім того, Філіпчук не виключає, що ліквідація Захарченка – це план Москви, результатом якого стане поступове заморожування конфлікту і перетворення Донбасу в територію, "де нічого не відбувається, окрім всихання і відмирання з невизначеним майбутнім".

Нагадаємо, що YouTube заблокував відеотрансляцію похорону ватажка бойовиків і сепаратистів так званої "ДНР" Олександра Захарченка на російському телеканалі "Царьград" і сепаратистському "Оплот ТБ".

Як повідомляв портал "Знай.ua", ватажка "ДНР" Олександра Захарченка могли усунути російські спецслужби чи його оточення через гроші та розширену сферу впливу, якою він хизувався.

Також "Знай.ua" писав, що в "ДНР" оголосили в розшук двох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві ватажка бойовиків Олександра Захарченка.