Відеохостинг YouTube заблокував відеотрансляцію похорону ватажка бойовиків і сепаратистів так званої «ДНР» Олександра Захарченко на російському телеканалі «Царьград» і сепаратистському «Оплот ТБ». Про це повідомили «Новини Донбасу». У заблокованій трансляції «Царгорода» зазначено, що це зроблено на вимогу Universal Music Group (UMG).

Пізніше на сепаратистському каналі трансляцію відновили. На російському каналі станом на 19.03 трансляція похорону Захарченко відсутня. Причина блокування невідома. Як правило, YouTube блокує відео за неліцензійне використання контенту. Це робиться з метою захисту авторських прав. Крім того, блокується відео з відверто ненормативним змістом.

Раніше в Telegram-каналі Inside Donetsk з'явилися фото з церемонії похорону ватажка «ДНР». «Людей біля Донбас-опери вже неміряно. До початку церемонії прощання з Олександром Захарченко ще півгодини», — йдеться в підписі до фото.

На фото видно, що біля труни Захарченко стоять в. о. голови «ДНР» Дмитро Трапезников, голова так званого парламенту «ДНР» Денис Пушилин, а також президент самопроголошеної Південної Осетії Анатолій Бібілов. Також в Донецьк злетілися окупанти: так званий глава анексованого Криму Сергій Аксьонов і депутат нелегітимної Держдуми РФ Наталія Поклонська. Заради прощання з Захарченко в Донецьку перекрили рух на вулиці Артема від Богдана Хмельницького до Садового.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Слід зазначити, що сама процедура похорону дозволила користувачам зробити висновок, що не все так гаразд. Деякі впевнені, що враховуючи той факт, що ліквідованого бойовика Олександра Захарченко ховають у закритій труні, підтвердження його смерті навряд чи варто чекати.

Нагадаємо, після вбивства Захарченко окупований Донецьк захлиснули масові затримання.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що у мережі з'явилися перші кадри з похорону Захарченко.

Також "Знай.uа" писав, що після вбивства Захарченко в Кремлі висунули гучні погрози Україні.