Важке озброєння агресора на окупованих територіях Донецька і Луганська продовжує зростати. Російські найманці проводять свої бойові навчання – готуються до посилення військового конфлікту на Донбасі. Про це заявила місія СММ ОБСЄ у своєму звіті, передає прес-служба Операції объедиенных сил. Так, у зоні бойових дій було виявлено понад 60 бойових броньованих машин бойовиків.

За межами виділених місць зберігання озброєння у непідконтрольних владі України районах Луганської області були зафіксовані 20 танків (десять Т-72 і десять Т-64) біля Круглика і 20 танків (дванадцять Т-72 і вісім Т-64), 12 буксируваних гаубиць Д-30 "Жаба", 122 мм), 8 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм), 3 протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм), 2 міномети (2Б11 "Сани", 120 мм) і 9 протитанкових ракетних комплексів (ймовірно, 9П135 "Конкурс", 135 мм) поблизу Мирного.

"У той же день за доступними СММ даними повітряного спостереження виявлено понад 60 бойових броньованих машин найманців (переважно бойові машини піхоти) і близько 450 осіб у повному бойовому спорядженні, які, за оцінкою, готувалися до навчань з бойовою стрільбою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 28 грудня міні-апарат БПЛА СММ зафіксував один танк невстановленого типу на автодорозі M04 в селищі Юр'ївка на захід від Луганська.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше ми писали, що українські герої знищили путінського найманця Іллю (Кузю) Кузнєцова.

Про це стало відомо зі слів волонтера.

Нагадаємо, Бойовики підступно обстріляли мирне населення, наростає паніка: кривавий злочин зафіксувала камера

"Вдень 24 грудня під інтенсивний вогонь, який бойовики вели зі стрілецької зброї великого калібру з Горлівки (шахта Гагаріна) по позиціях Об'єднаних сил знову потрапили житлові будинки селища Південне", - повідомили в центрі ООС.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", На Донбасі українські воїни виловили "мови" з Горлівки. Відповідну інформацію надала прес-служба 72 ОМБр в Facebook.

Полоненим виявився 35-річний житель Горлівки. До війни чоловік працював в місцевому відділенні міліції.

"До 2016 року проходив службу в незаконних військових формуваннях, отримав поранення і був комісований за станом здоров'я", - пишуть військові.

Також Знай.uа" писав про те, що Українські герої зачистили "сіру зону" Донбасу від бойовиків, тріумфом можна пишатися