Професійні синоптики запевняють, що передбачити точно погоду на весь рік практично неможливо, хіба що робити припущення про те, якими будуть зима, весна літо і осінь.

На їх думку, два зимових місяця назвати аномально холодними буде ніяк не можна. Максимум, що нас чекає, – це 15 градусів морозу.

Північ України буде схожа на справжню зиму – мінусові температури і сніг, а ось на півдні буде послаблення – опадів передбачається рідко. В кінці цього місяця ми можемо сміливо розраховувати на потепління, яке, втім, буде недовго. За справу візьметься лютий – холодний і сніжний та ще й з сильним вітром.

Весна з’явиться в Україні приблизно в другій половині квітня. Більше ніж на + 9 … + 10 градусів в березні нам сподіватися не варто. По-весняному тепло стане вже в кінці квітня. А в середині останнього весняного місяця прийде завчасно літо. У південних областях України літо буде, як завжди, спекотним і задушливим, решті регіонів – м’яке.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Червень на Заході і Півночі України відзначаться сильними дощами і невеликим похолоданням. Липень і серпень будуть по-справжньому літніми. На півдні дощі будуть рідко.

У вересні, радують нас кліматологи від народу, продовжиться літо. На термометрах менше +18 градусів ми не побачимо. Як не побачимо і дощів до кінця жовтня.

На початку листопада прийде вона – справжня осінь, сіра, похмура, холодна, дощова. Листопадова температура повітря складе близько +5 градусів. В кінці місяця жителі північної частини України можуть вже зустрічати зиму – зі снігом та заморозками.

Дивіться: прогноз погоди в Україні на 2019 рік

Нагадаємо, на вулицях українських міст почали залишати небезпечні речі, які можуть коштувати вам життя. Як повідомляв "Знай.ua", водіям розповіли, як вберегти своє авто від петард. Також "Знай.ua" писав, стало відомо, яка допустима норма алкоголю для водіїв.