Економіка в Україні підлягає неминучим змінам, проте точно поки не знає про те, яку роль зіграє це для жителів країни. Старший аналітик Forex Club Андрій Шевчишин заявив, що в 2019 році Україну очікує найбільш ймовірний курс долара, діапазон якого буде коливатися в районі 28,5-31,5 грн/дол. Про це повідомляє "Обозреватель".

Шевчишин стверджує, що сезонні фактори впливу збережуться, проте їх інтенсивність може знизитися. Ключовим фактором також продовжить виступати зміна платіжного балансу. Саме в ньому імпорт буде знаходитися вище експортних потоків (дефіцит торгового рахунку на рівні 3% ВВП) і буде закриватися за рахунок резервів та зовнішніх запозичень, які також будуть направлятися на виплату за зовнішніми зобов'язаннями.

долар
долар

Раніше ми писали, що курс долару у 2019 році може "пробити" позначку в 30 гривень за долар. Про це повідомили експерти "Апостроф. Економіка".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

До кінця 2019 року курс долара може подолати 30 гривень. При цьому один євро коштуватиме 33 гривні. Так вважає старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуба.

обмін валют
обмін валют

Деякі фахівці, як фінансовий експерт Олексій Субочев передбачає, що курс долара перевищить 30 гривневий кордон, але не досягне позначки в 32 гривні за долар.

Віталій Шапран, головний експерт Секретаріату Ради Національного банку України (НБУ) переконаний, що в наступному році вартість позик буде високою, проте "завдяки МВФ, СБ та ЄС в України потребу в нових позиках знизилася". Він вважає, що в наступному році курс долара буде знаходиться на рівні 29,4 гривень/долар.

Нагадаємо, ціни на "чорне золоте" обвалилися до рекордного дна: таких показників світ не бачив роками. На Лондонській біржі березневі ф'ючерси на нафту Brent торгуються по $50,73.

Як повідомляв Знай. ua, економічний прогноз шокував українців: відбудеться те, чого так побоювалися. Українців налякали страшним економічним прогнозом.

Також портал Знай.uа писав, що курс доллара у 2019 році може "пробити" позначку в 30 гривень за долар.