Легендарний боксер і абсолютний чемпіон світу, Олександр Усик розповів, як Росія пропонувала йому своє громадянство, і якою була відповідь.

Спортсмен вважає себе патріотом. В інтерв'ю ЗМІ, Усик заявив, що не відмовиться від українського громадянства, незважаючи на те, що кілька країн намагаються переманити його до себе.

"Мав пропозиції від п'яти країн стати громадянином і виступати за чужі збірні. Росія також у цьому переліку. Але я навіть і не думав відмовлятися від українського паспорта, тому що вважаю себе патріотом рідної країни і щиро бажаю, щоб Україна процвітала. Бог зробив так, що я народився в Україні. Тому завжди буду залишатися українцем", - заявив Усик.

Усик розповів про бій у Москві з Муратом Гассиевым. Він заявив, що не дуже хотів їхати в Росію, але це була єдина можливість завоювати пояси.

"Я поїхав до Москви, щоб стати абсолютним чемпіоном світу. Знаєте, коли Україна заживе добре? Коли кожен чесно і якісно виконувати свою роботу. Я поїхав в Росію і сумлінно виконав свою роботу. Нехай чітко виконують свої функції ті люди, які мене критикують. Совість у мене чиста. Я виграв під синьо-жовтим прапором. Дуже люблю рідну Україну. Але про це ніколи не кричу, а мовчки виконую свою місію", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українська мова Усик назвав рідним і пообіцяв невдовзі публічно говорити без "суржику", а російську мову боксер використовує в побуті, оскільки виріс в російськомовному регіоні, в Сімферополі.

Напомним екс-чемпіон світу в двох дивізіонах Пол Маліньяджі вважає, що абсолютний чемпіон у першій важкій вазі Олександр Усик зможе на належному рівні конкурувати в новому дивізіоні. Американець заявив, що український боксер здатний на те, щоб стати пристойним супертяжем.

"Кажуть, що Усик йде у суперважкий дивізіон. Я бачив його особисто, він не маленький хлопець. Він ніколи не буде великим, але я думаю, що він може перетворитися в пристойного розміру важкоатлета і зможе конкурувати з бійцями в цьому дивізіоні", — наводить слова Маліньяджі BoxingScene.com.

Маліньяджі пропонує не заглядати в майбутнє, а почекати і подивитися, як буде боксувати Усик у новому дивізіоні.

Також ми писали, що Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі Олександр Усик привітав українців з Новим роком.

Абсолютний чемпіон світу в крузервейті Олександр Усик (16-0, 12 КО) став найкращим боксером 2018-го року за версією WBA.
В 2018 році український боксер об'єднав титули WBC, WBO, WBA (Super), IBF у крузервейте, завоював пояс журналу The Ring і виграв Всесвітню боксерську суперсерию.