Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик заявив, що ніколи не відмовиться від українського громадянства.

Усик за свою кар'єру не раз отримував пропозиції громадянства і виступати за чужі збірні. Після анексії Криму Олександру запропонували російське громадянство. Однак, український боксер відхилив всі ці пропозиції.

Про це Олександр Усик розповів в інтерв'ю виданню Expres.

" Мав пропозиції від п'яти країн стати їхнім громадянином і виступати за чужі збірні. Росія також в цьому переліку. Але я навіть і не думав відмовлятися від українського паспорта, тому що вважаю себе патріотом своєї країни і щиро бажаю, щоб Україна процвітала. Бог зробив так, що я народився в Україні. Тому завжди буду залишатися українцем ", - заявив Усик.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Усик прокоментував і свій бій в Москві проти Мурата Гассіева. Після цього бою частина українців раділа тому, що Олександр "набив пику москалю у його стінах". Та були й такі, хто критикував його за те, що "розважив російську публіку".

"Я поїхав у Москву, щоб стати абсолютним чемпіоном світу. Знаєте, коли Україна заживе добре? Коли кожен чесно і якісно виконуватиме свою роботу. Я поїхав в Росію і сумлінно виконав свою роботу. Нехай чітко виконують свої функції ті люди, які мене критикують. Совість у мене чиста. Я виграв під синьо-жовтим прапором. Дуже люблю рідну Україну. Але про це ніколи не кричу, а мовчки виконую свою місію", - зазначив боксер.

Нагадаємо, Усик пообіцяв, що незабаром буде публічно розмовляти лише українською мовою.
Він зізнався, що в побуті частіше розмовляє російською, оскільки зростав у регіоні, де майже всі спілкуються нею. За словами Олександра, він відчуває, що його українська не чиста, а суржиком говорити не хоче, тому йому знадобиться якийсь час, щоб "підтягнути" українську мову. І він це обов'язково зробить, адже, як сам сказав, "це мова моя, моїх батьків і моїх предків"

Як повідомляв портал Знай.ua, Усик став найкращим боксером світу

Також Знай.ua писав, абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик прокоментував те, що його називають сепаратистом. За словами боксера, він не звертає на це увагу.