З Нового року кияни та гості столиці зможуть протестувати нову систему оплати у громадському транспорті. Електронні квитки запрацюють у більшості видів комунального транспорту.

Киянам показала автомати, де можна буде придбати електронний квиток після його запуску.

Про це інформує The Village Україна.

За допомогою автоматів можна поповнити пластикову картку Kyiv smart card, а також оплатити одноразовий проїзд. Після цього користувач отримає чек з QR-кодом. Автомат приймає банкноти, монети та безконтактні банківські картки.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Щоб підтвердити оплату проїзду безпосередньо у транспорті, картку або чек потрібно прикладати до спеціального приладу - валідатора.

Громадський комунальний транспорт обладнають цими приладами з міського бюджету. А от машрутникам доведеться встановити їх за власний рахунок. Це, звісно, позначиться і на вартості проїзду. Приватні перевізники відверто кажучи, проти таких нововведень та попереджають, що проїзд підскочить в ціні. Але коли на на скільки, це уде зрозуміло після того, як і в маршрутках запрацює нова система.

Додамо, що систему запустили в тестовому режимі 1 листопада 2018. Випробуваня нової системи оплати відбуватиметься цілий рік до осені 2019. Після успішного запуску оплата через валідатори буде діяти на постійній основі в усіх видах громадського транспорту, у тому числі в маршрутках столиці.

Нагадаємо, чиновники пояснили, чому запуск електронного квитка у стлиці опинився під загрозою зриву.

Як повідомляв раніше Знай.ua, пасажирам пояснили, коли вони можуть та повинні вимагати компенсацію за неналежні авіапослуги.

Також Знай.ua писав, що після скасування візового режиму з ЄС все більше українців мріють про подорожі, і звісно ж більшість шукає бюджетні варіанти. Фахівці розповіли, як можна зекономити на авіаперельотах до 50%.

Дивіться: Електронний квиток у столиці. Переваги та проблеми нової системи оплати наприкладі інших українських міст