У п'ятницю, 11 січня, стало відомо про масові обшуки окупантами кримських татар у селищі міського типу Роздольне.

ФСБ
ФСБ

Про це повідомляє громадська ініціатива "Кримська солідарність".

Активісти розповідають, що в Роздольному здійснюються "слідчі" заходи в будинках кримських татар Ернеста Алієва і Сервера Бариева.

У громадській організації повідомляють, що Барієв – зубний технік, а Алієв – будівельник.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обшуки ФСБ у Криму
Обшуки ФСБ у Криму

"Обидва є мусульманами, що дотримуються релігійних приписів", – кажуть активісти.

Також за даними "Кримської солідарності" третій обшук проходить в будинку кримського татарина Османа Османова.

Окупанти шукали заборонені предмети і літературу, оглянули оргтехніку, однак нічого не було знайдено і не вилучено.

ФСБ Росії
ФСБ Росії

Активісти додають, що під час проведення обшуку в будинку Бариева було двоє понятих, приїхали на двох "газелях" і легковому автомобілі.

Нагадаємо, засудженого званим судом Криму фігуранта справи "українських диверсантів" Євгена Панова етапують в одну з колоній російського Омська.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

"Після того, як його вивезли з Криму, а це вже більш ніж місяць – у нас із ним немає ніякого зв'язку, і ми навіть не знаємо точно, де він. Але вдалося дізнатися, що Женю, швидше за все, етапують в одну з колоній в Омську. Ми знаємо, що він уже проїхав Оренбург, Челябінськ і Тюмень", – розповіла мати Панова Віра Котелянець.

Як повідомляв раніше Знай.ua, судилище у так званому Кримському суді над українцями навряд чи можна назвати хоча б частково законним, про що яскраво свідчать останні перипетії у справі.

Фігуранти "справи українських диверсантів" Володимир Дудка та Олексій Бессарабов закінчили представляти "суду" свої заяви про фальсифікації слідства.

Також Знай.ua писав про те, що російський суд стягнув з українського політв'язня Миколи Карпюка суму в розмірі 1 мільйона рублів в якості компенсації родичів загиблих чеченських солдатів.