Є повір'я, що в ніч з 18 на 19 січня відкривається небо перед ранковою зіркою, йому можна помолитися і збудеться все, чого тільки не побажаєш. Але бачать це не всі, а лише найбільш благочестиві люди. Однак навіть якщо грішник помолиться, то і його бажання здійсняться.

Дуже важливо прибрати вдома все до Хрещення, вмитися самому святою водою окропити будинок, особливу увагу приділяючи кутам. Раніше навіть малювали хрести крейдою або вугіллям над усіма отворами в будинку. Тому що цей вечір – це той самий «водохресний вечорок», коли нечисть розгулюється наостанок. Хрестик може бути самим маленьким і непомітним, але головне, щоб він був.

Сьогодні потрібно дотримуватися суворого посту. Тобто нічого не їсти до вечірньої зірки, а потім вже традиційна пісна трапеза з кутею, овочевими млинцями та іншими стравами. Варто піти до церкви на вечірню службу, а за столом потрібно зібратися всією родиною. Також в цей день печуть спеціальне обрядове печиво у вигляді хрестів, які їдять вранці 19-го січня всі члени сім'ї, запиваючи святою водою. Також сьогодні сняться віщі сни

Щоб до вас прийшли гроші, потрібно всією родиною у святвечір рахувати гроші і при цьому говорити:

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Господь Бог світу з'явиться,
А в моєму гаманці гроші з'являться.
Ключ, замок, язик.
Амінь.Амінь. Амінь.

Також в цей день потрібно вночі зібрати сніг або вийти за водою на річку, до джерела або колодязя. Але тільки після опівночі. Сніг зцілить оніміння в ногах, судоми, покращує стан шкіри. Ним варто вмиватися, а для тих, хто хоче повільніше старіти, потрібно набрати ванну такого снігу і скупатися.

Сьогодні не можна залишати вночі взуття за порогом, бо будете хворіти. Заборонено, коли будете забирати святу воду або приймати її, сваритися, лаятися, допускати погані думки і вчинки. Тоді вода не буде святою і швидше за все розіллється.

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.