Монетизація субсидій, про яку так багато і часто говорилося останнім часом, нарешті відбулася. Тепер Кабмін визначився, де буде видавати пільговикам готівкові гроші. Отримати фінанси на руки можна буде у відділеннях «Укрпошти» і «Ощадбанку», передають Українські Новини.

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розповів про хід монетизації субсидій та порядку видачі готівкових грошей, пише видання.

"протягом місяця уряд чітко випише відповідну постанову Кабінету Міністрів, і, як і обіцяли, з 1 березня люди отримають вже перші гроші за субсидії через різні механізми: це буде Ощадбанк для тих, хто вже має рахунки, "Укрпошта" для тих, хто не користується послугами банків. Ця система у нас вже практично відпрацьована, тому для людей ніяких незручностей для переходу на монетизацію субсидій не буде", - пояснив віце-прем'єр.

При цьому, Розенко зазначив, що українці, які отримують субсидії, використовують в 1,8-2 рази більше газу, ніж ті споживачі, які їх не отримують.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У Кабміні вважають, що монетизація субсидій стане стимулом для пільговиків ощадливіше використовувати газ, щоб витрачати заощаджені гроші на свій розсуд.

Нагадаємо, монетизація субсидій буде проходити в кілька етапів. Перший стартує 1 січня. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, кожне господарство, за попередніми підрахунками, отримає по 600-700 гривень. На наступному етапі одержувачів субсидій переведуть на особові рахунки.

Раніше Знай.uа писав,що з 1 січня 2019 року пільги і субсидії в Україні будуть надаватися в грошовій формі. Зазначимо, правила призначення допомоги залишаться без змін.

Раніше глава Міністерства Соціальної політики Андрій Рева розповів, хто першим отримає монетизированную субсидію. Це стане несподіванкою.

Нагадаємо, у Гройсмана розповіли, коли почнеться монетизація субсидій.

Як повідомляв "Знай.uа" в Україні скасували "нічні тарифи" на світло.

Також "Знай.uа" писав, як живе головний ворог працівників і пенсіонерів.

Нагадаємо, ЦВК затвердила суму для проведення виборів президента.

Як повідомляв портал Знай.uа Анатолій Гриценко заявив, що йому достатньо одного терміну, щоб змінити ситуацію в країні.

Знай.uа писав Путін сподівається, що до вищого законодавчого органу України пройдуть лояльні до Росії політики, з якими він точно зможе "домовитися"