Монетизація субсидій на житлово-комунальні послуги, яка стартувала 1 січня, повинна завершитися до 1 жовтня 2019 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, мінітср соціальної політики Андрій Рева розповів, що потрібно для того щоб отримати монетизовані субсидії, а також про нововведення у цій сфері.

Так, міністр зазначив, що довгоочікувана монетизація субсидій пройде у три етапи та розпочалась ще з 1 січня. Першими одержувачами монетизованих субсидій стануть ті, хто звертався за допомогою 1 січня 2019 року, причому це сталось вперше.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Проте всі бажаючі не зможуть отримати виплати відразу після початку їх фінансування. Зокрема, відзначається, що лише з 1 жовтня 2019 року за монетизованими субсидіями зможуть звернутись всі субсидіанти

Механізм монетизації наступний: на кожного одержувача субсидій, після обробки його заяви і призначення держдопомоги, автоматично відкриють рахунок в Ощадбанку зі спеціальним режимом використання. Гроші з рахунку також автоматично підуть на оплату послуг в такій черговості: за газ, тепло, електроенергію, воду, інші послуги. Ощадбанк щомісяця інформуватиме субсидіантів SMS-кою про рух коштів та їх залишок.

Вже після закінчення опалювального сезону заощаджену суму вдасться отримати на руки.

Разом з тим варто відзначити, що в Україні задовго до виборів прийнято робити підсумки роботи уряду та чинної влади. За останні роки ситуація, судячи з того, що ми бачимо щодня в реальному житті, а не по телебаченню, мало схожа на обіцянки, озвучені після Майдану.

"Друзі, напевно много хто з вас чули про "рейганоміку". Це синонім розвитку та успіху. А ось про "Гройсманоміку" нам відомо набагато менше. Давайте нарешті розберемо детальніше, що це все-таки таке", - написав блогер Михайло Шнайдер.

На думку юриста, вся діяльність уряду зводиться до кількох пунктів:

Пенсія нижча за прожитковий мінімум
Зарплат не вистачає навіть для того, що оплатити комунальні послуги
Одна частина населення отримує субсидії, а інша тільки мріє про це
Двірник у Польщі отримує в 2 рази більше, ніж професор в Україні
Молодь масово мігрує за кордон і не повертається
Батькам доводиться брати кредит, аби закупити все необхідне до школи.

"І це далеко не повний список всіх "принад" цієї самої "Гройсманоміки". Просто дивовижна ситуація. Іноді мені здається, що ми живемо в якомусь страшному сні. Сподіваюся, прокинемося", - підсумував Шнайдер.

Нагадаємо, у Гройсмана розповіли, коли розпочнеться монетизація субсидій.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні скасували "нічні тарифи" на світло.

Також "Знай.ua" писав, як живе головний ворог заробітчан і пенсіонерів.

Депутат вважає, що монетизація субсидій погіршить якість комунальних послуг