Кабінет міністрів планує внести законодавці зміни до системи монетизації субсидій.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева.

Зокрема, міністр відзначив, що зовсім нещодавно відбулась робоча нарада на найвищому рівні у результаті якої було прийнято рішення про старт монетизації субсидій вже з березня нинішнього року, проте лише для тих хто отримав допомогу, починаючи з жовтня.

"Була нарада у президента України за участю прем'єр-міністра, ряду міністрів, зацікавлених сторін як" Укрпошта", "Нафтогаз", Пенсійний фонд, громадських організацій, представників ОСББ. Було прийнято політичне рішення про те, щоб тих людей, яким субсидія призначена з жовтня, перевести на грошові розрахунки вже в готівковій формі з березня. Це робиться для того, щоб до травня розуміти, який механізм є більш ефективним. Безготівковий механізм ми запустили з 1 січня, а тепер опрацьовуємо готівковий - в експериментальному поря ке всім видати гроші і подивитися, як це буде працювати ", - розповів Андрій Рева.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Крім того він додав, що з березня буде запущений механізм монетизації субсидій готівковим та безготівковим шляхом.

"Сьогодні у нас 4 мільйони одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тисячі гривень (в опалювальний період, - ред.). Це 6 млрд гривень на місяць будемо видавати готівкою", - уточнив Рева.

Разом з тим варто відзначити, що з початку року в Києві підвищили тарифи на гарячу воду.

З січня 2019 року жителі Києва будуть платити за гарячу воду до 97,89 гривень. Кияни, які і так вже затягнули пояси з-за підвищених тарифів, будуть змушені викладати кругленьку суму ще й за гарячу воду.

Зміни в тарифах, згідно з офіційною заявою на сайті постачальника послуг, набрали чинності вже з 1 січня 2019 року. Зміни в тариф затвердили на засіданні Київської міськради ще 22 грудня 2018 року.

Перед Новим роком в грудні 2018 року українців також "обрадували" новими тарифами на опалення. Тепер жителям столиці доведеться платити 38,5 гривень (за квадратний метр при відсутності квартирних або будинкових лічильників) або 1 654,41 гривні за 1 Гкал при наявності лічильника.

Нагадаємо, Гройсман заявив, що безкоштовна медицина буде вже цього року.

Як повідомляв "Знай.ua", фінансові нововведення 2019 розписали по місяцях.

Також "Знай.ua" писав, через що українці втратять субсидії.

Як буде діяти монетизація субсидій