У місті Калуш на олефиновому заводі ТОВ "Карпатнафтохім" сталася пожежа. Займання вдалося ліквідувати, проте досі триває тління. На місце прибув цілий штаб пожежогасіння, передає ДСНС України. Як повідомили в прес-центрі Нацполиції в Івано-Франківській області, правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом загоряння. В даний час поліцейським належить з'ясувати, хто або що стоїть за причиною масштабного горіння і покарати винних.

"Пожежа виникла через порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на виробництві... Причини виникнення пожежі та збитки встановлюються. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Пожежа кваліфіковані за ч. 1 статті 272 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи спричинення інших тяжких наслідків.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років. З позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, раніше наш портал писав, що пожежа у Калуші вдалося погасити: рятувальники назвали причину займання.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

В правоохоронних органах встановили причину масштабної пожежі на заводі ТОВ "Карпатнафтохім" у Калуші Івано-Франківської області, про що повідомляє прес-служба поліції регіону.

Крім того, поліцейські уточнили, що здійснювалося охолодження сусідніх будинків, оскільки сам пожежу гасити заборонялося. Всі засувки були перекриті інженерно-технічним персоналом. В результаті пирогаз виходив з тої труби, яка зазнала пошкодження. На місці створено штаб з ліквідації пожежі. ДСНС пізніше повідомили, що гасіння тривало майже до 11:00 13 січня, після чого пожежу загасили.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що человек потерпілий під час вибуху в столичному торговому центрі знаходиться в реанімації. На даний момент про його стан нічого не відомо. Потерпілий був госпіталізований в лікувальну установу з травмами руки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": при вибуху в Парижі загинули дві людини і ще 47 отримали травми різного ступеня тяжкості. 10 з них знаходяться у важкому стані. Повідомляється, що вибух був такої сили, що вилетіли шибки навіть у сусідніх будівлях. Згідно з попередніми даними, причиною трагедії став витік газу. На місці події працює поліція, яка оточила прилеглу територію