В правоохоронних органах встановили причину масштабної пожежі на заводі ТОВ "Карпатнафтохім" у Калуші Івано-Франківської області, про що повідомляє прес-служба поліції регіону.

У поліції зазначили, що факельне горіння пірогазу тривало приблизно до 01:00 неділі, 13 січня.

Крім того, поліцейські уточнили, що здійснювалося охолодження сусідніх будинків, оскільки саму пожежу гасити заборонялося. Всі засувки були перекриті інженерно-технічним персоналом. В результаті пірогаз виходив з тої труби, яка зазнала пошкодження. На місці створено штаб з ліквідації пожежі. ДСНС пізніше повідомила, що гасіння тривало майже до 11:00 13 січня, після чого пожежу загасили.

По даному факту правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого).

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що потерпілий під час вибуху в столичному торговому центрі знаходиться в реанімації. На даний момент про його стан нічого не відомо. Потерпілий був госпіталізований в лікувальну установу з травмами руки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": при вибуху в Парижі загинули дві людини і ще 47 отримали травми різного ступеня тяжкості. 10 з них знаходяться у важкому стані. Повідомляється, що вибух був такої сили, що вилетіли шибки навіть у сусідніх будівлях. Згідно з попередніми даними, причиною трагедії став витік газу. На місці події працює поліція, яка оточила прилеглу територію.

Також "Знай.uа" писав, що у Києві на проспекті Маяковського автомобіль загорівся через дві години після його покупки. Як повідомляє сам власник, займання сталося в момент повторного запуску двигуна. До приїзду рятувальників нещасну машину гасили випадкові перехожі і патрульні поліцейські.