Українцям спросили умови переобладнання системи опалення в домі. Тепер не потрібно вистоювати черги у відповідних службах, щоб отримати потрібні дозволи.

Про це повідомили представники Міністерства регіонального розвитку та будівництва.

Для реконструкції та капремонту внутрішніх інженерних систем (зокрема, систем опалення і вентиляції) не потрібно відвідувати Державну архітектурно-будівельну інспекцію та збирати довідки.

Оновлений Перелік будівельних робіт,які не вимагають додаткової документації затвердили в уряді наприкінці 2018 року. Поки що документ не набув чинності, чекаємо офіційного опублікування.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Отже, за яких умов не потрібні дозволи.

При реконструкції внутрішніх систем опалення, а саме:

  • - опалення, в тому числі, передбачає установку і заміну обладнання індивідуальних теплових пунктів, заміна трубопроводів систем опалення, балансування систем опалення, установка балансувальних клапанів та/або витратомірів, зміна типу систем опалення з однотрубною на двотрубну та/або вертикальної на горизонтальну, встановлення або заміна опалювальних приладів, обладнання опалювальних приладів автоматичними регуляторами температури в приміщеннях, встановлення та заміну приладів-розподілювачів та іншого обладнання для обліку теплової енергії;
  • - вентиляції;
  • - водопостачання та водовідведення, в тому числі, трубопроводів;
  • - силових і слабкострумових систем, які забезпечують функціонування будівель та споруд.

Переобладнання можна проводити без дозволів як в житлових так і нежитлових приміщеннях.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні стартувала монетизація субсиій, яка пройде у три етапи. На заключному восени 2019 людям, які змогли зекономити на субсидіях, виплатять "живими" грошима залишки. Однак у "Нафтогазі" попереджають, що заборгованість за комуналку понад 340 гривень може стати причиною відмови у пільгах від держави.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерти розповіли, чому монетизація субсидій в Україні може провалитися.

Також Знай.ua писав, що ПриватБанк почав без попередження знімати з рахунків українців частину зарплатні та інші надходження у рахунок боргів.

Дивіться: Все, що ви не знали про субсидії 2019