Деякі продукти, з’їдені перед сном, здатні позитивно впливати на пам’ять і концентрацію. Експерти назвали ідеальне поєднання для вечірнього перекусу, яке варто додати до раціону, пише Eating well.

Нічний перекус. Фото: скрін youtube
Нічний перекус. Фото: скрін youtube

Найкорисніша закуска для мозку перед сном - це зварене круто яйце та кілька горіхів мигдалю. Таке поєднання забезпечує організм збалансованим набором білків, жирів і клітковини. Крім того, цей дует багатий на важливі елементи, необхідні для нормальної роботи мозку, зокрема магній, вітамін Е та холін. Вони допомагають не лише покращити якість сну, а й підтримують когнітивні функції.

Стабілізує рівень цукру в крові

Солодкі перекуси перед сном часто спричиняють різкий стрибок рівня глюкози, а потім його падіння, що може порушити сон. Варене яйце та мигдаль, навпаки, допомагають зберігати стабільний рівень цукру протягом ночі й позитивно впливають на роботу мозку.

Популярні новини зараз
Нові правила оренди: 10 років пожили і житло ваше Світла не буде, а дітей відправлять додому: школи та садки готуються закривати Картку заморозять навіть за легальні перекази: банки посилили правила "Час спливає": експерт, який передбачав повномасштабне вторгнення, приголомшив новим прогнозом
Показати ще

Завдяки поєднанню білків, корисних жирів і клітковини з мигдалю травлення сповільнюється, що запобігає коливанням рівня цукру в крові. Такий баланс сприяє глибокому, відновлювальному сну, який необхідний для повноцінного відпочинку нервової системи.

Джерело холіну

Солодкі перекуси перед сном часто спричиняють різкий стрибок рівня глюкози, а потім його падіння, що може порушити сон. Варене яйце та мигдаль, навпаки, допомагають зберігати стабільний рівень цукру протягом ночі й позитивно впливають на роботу мозку.

Завдяки поєднанню білків, корисних жирів і клітковини з мигдалю травлення сповільнюється, що запобігає коливанням рівня цукру в крові. Такий баланс сприяє глибокому, відновлювальному сну, який необхідний для повноцінного відпочинку нервової системи.

Варені яйця, фото: Знай.ua
Варені яйця, фото: Знай.ua

Підтримує структуру мозку

Жири, що містяться в яйцях і мигдалі, відіграють ключову роль у формуванні та захисті клітинних мембран мозку, забезпечуючи ефективну передачу сигналів між нейронами. Крім того, білки з цих продуктів постачають організм амінокислотами - будівельним матеріалом для нейромедіаторів, що сприяє стабільній роботі мозку та покращенню когнітивних процесів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.