Радянські пригоди Шурика та слова Феді з фільму "Операция "Ы", раптово виявилися актуальними в Україні: "Хто не працює, той їсть" – казав він, коли отримав солідний обід від тюремного наглядача. В той же час бідний студент давився кефіром і булкою.

Як натякнув на своїй сторінці у Facebook блогер, юрист Михайло Шнайдер, у нас також є свій Федя – міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Нещодавно він повернувся з відпустки, побував в Ізраїлі, витратив там купу грошей на "оздоровлення", але бідність йому точно не загрожує:

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Андрій Рева
Андрій Рева

"Кілька днів тому, Андрій Рева повернувся з теплого Ізраїлю в засніжений Київ. Андрій Олексійович витратив досить-таки значну суму на відпочинок і розваги. Але це не біда. Адже по приїзду, він отримав зарплату, в розмірі .... 65 тисяч гривень 38 копійок, з яких 15 тисяч 200 гривень – це премія, просто фантастика", - зазначив Шнайдер, провівши аналогію з радянським фільмом.

Дивіться: "Хто не працює, той їсть"

Цікаво, що того самого Реву вже, певно, згадують "незлим тихим словом" найбільш незахищені соціальні категорії: заробітчани та пенсіонери.

заробітчани
заробітчани

Перших він пропонував позбавити субсидій, хотів змусити платити чималі суми в бюджет, хоча саме на заробітчанах і без того тримається економіка України – вони пересилають щороку на батьківщину рекордну кількість грошей, аби допомагати рідним.

Андрій Рева
Андрій Рева

До пенсійної реформи також було чимало питань. Запропонована система Мінсоцполітики далека від реальності і досконалості: роботодавцям невигідно платити внески і оформляти співробітників офіційно, як результат – на старості ми отримуємо мінімалку.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

А діти та онуки не мають іншого вибору, як їхати до Польщі, Чехії, Німеччини та інших країн, тому що заробити на житло та елементарні потреби вдома вони просто не можуть.

Дивіться: Оподатковувати чи декларувати: Мінсоцполітики планує контролювати гроші заробітчан

Нагадаємо, Мінсоцполітики назвало кілька можливих варіантів оформлення субсидій.Як повідомляв "Знай.ua", Рева витратив на Різдво стільки, що українським пенсіонерам вистачило б не на один рік. Також "Знай.ua", "Нафтогаз" переведе українців на буржуйки.