Після Хрещення синоптики днями пообіцяли українцям відчутне похолодання і цілком серйозні морози.

У суботу, 19 січня майже по всій Україні без опадів – снігу варто чекати лише в Харківській, Донецькій і Луганській областях. Температура повітря вдень у західних, північних і центральних регіонах становитиме від -4 до -1 градуса, у східних областях від +2 до +4 градусів, на півдні від +1 до +5 градусів.

У неділю, 20 січня захід України (крім Волинської та Рівненської областей), центр і північ засипле снігом. В Одеській і Миколаївській області – сніг з дощем. З північного сходу надвинется похолодання: так, в північних областях вдень в середньому від -6 до-3 градусів, у східних від -6 до -2 градусів, у центральних областях від -5 до -2 градусів, у західних від -4 до -1, а на півдні-від +1 до +5 градусів.

У понеділок, 21 січня у східних регіонах очікується сніг, а в південних – сніг з дощем, на решті території України без опадів. У західних областях вдень від -4 до 0 градусів, на півночі і в центрі від -5 до -2 градусів, на сході від -4 до +1 градуса, і у південних регіонах від 0 до +8.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У вівторок, 22 січня опадів в Україні не очікується. Температура повітря вдень становитиме: у західних областях -7 градусів від 0, в північних і східних областях від -10 до -7 градусів, в центрі від -8 до -6 градусів і на півдні від -5 до +1 градуса.

У середу, 23 січня сніг скрізь, окрім західних областей. Стовпчик термометра вдень на заході буде коливатися в діапазоні від -7 до 0 градусів, в північних та східних областях від -10 до -7 градусів, в центрі від -8 до -6 градусів, на півдні від -1 до +5 градусів.

Нагадаємо, коли в Україні трапляються несприятливі погодні умови, слід готуватися до того, що полиці в магазинах швидко порожніють, а доступні продукти стають значно дорожче.

Як повідомляв портал Знай.uа цього тижня по всій території України синоптики прогнозують контрастну погоду - мороз, відлига і подальше похолодання. Снігопади пройдуть тільки в деяких областях країни.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці січня Україну накриють сильні морози - температура повітря опуститься до -25 градусів, а велику територію країни засипле снігом. Однак, синоптики попередили, що такі погодні умови - не найгірший варіант.